Bhorst 17
Duurzaamheid

Bewust verbouwen, produceren en genieten

In onze rijke geschiedenis is eerlijke handel en compassie voor mens en milieu altijd een vanzelfsprekendheid geweest. Ons streven is dan ook om onze producten en diensten zo duurzaam en maatschappelijk verantwoord mogelijk te ontwikkelen, zodat deze bijdragen aan een toekomstbestendige planeet

Wat is duurzame koffie?

Duurzame koffie herkent u meestal aan keurmerken, zoals het merk Rainforest Alliance. Zo’n keurmerk staat voor eerlijke koffie, waarbij goede werk- en productieomstandigheden hoog in het vaandel staan. Er wordt nauw samengewerkt met lokale koffieboeren op de plantages om de voedselkwaliteit te waarborgen en de gemeenschap te helpen ontwikkelen.

De beste koffiebonen
Wij kiezen de beste Arabica bonen voor uw kop koffie. Deze groeien op door ons zorgvuldig gekozen plantages in Guatemala, Brazilië en Kenia. Op hooggelegen, vruchtbare berghellingen en onder subtropische omstandigheden krijgen onze koffiebonen alle tijd om langzaam te rijpen.

Eerlijke handel
Onze relatie met de koffieboeren is gebaseerd op wederzijds respect. Wij bieden een eerlijke prijs die gemiddeld 40% hoger ligt ten opzichte van de reguliere marktprijzen. Zo zijn de boeren in staat om hun mensen naar behoren te belonen, de werkomstandigheden te verbeteren en duurzaam te telen.

Koffiebonen kwaliteitscontrole
Duurzaam transport

Wereldwijd transport met minimale impact op het milieu

De reis van onze hand geplukte koffiebonen naar onze branderij in Lichtenvoorde verloopt voornamelijk over zee. Wij hebben diverse overeenkomsten met onze transporteurs waarbij de nadruk ligt op het gebruik van groene energie en het naleven van de strenge voedselveiligheidseisen.

Bovendien focussen wij op het verduurzamen van ons wagenpark en het zo efficiënt mogelijk uitleveren van onze producten aan al onze klanten. Daarnaast investeert onze vrachtvervoerder ook in een duurzaam diensten- en distributiecentrum voor groene koffie.


Maak kennis met Sento - duurzame koffie met Rainforest Alliance keurmerk

Één van de duurzame koffiemerken van Beukenhorst is Sento Slow Roasted Arabica. Deze lijn voldoet volledig aan alle voorwaarden van het Rainforest Alliance keurmerk. Wij selecteren enkel de beste 100% Arabica koffiebonen voor de speciale Sento-melange, die op een duurzame en eerlijke manier zijn verbouwd. Zo waken wij ervoor dat de boeren een eerlijke prijs ontvangen, zodat zij kunnen investeren in hun koffieplantages.

Ook deze bonen worden -net zoals onze andere merken- op ambachtelijke wijze gebrand. Dit zorgt ervoor dat deze duurzame koffie vol van smaak is en alsnog bijdraagt aan een duurzamere wereld. Naast de koffiebonen bestaat onze Sento lijn uit Fairtrade suikersticks en melkcups, biologisch afbreekbare koffiebekers en bijpassend servies.

Sento koffiebonen
Duurzame koffie op kantoor

Een kwalitatieve, duurzame koffie

De Koffie van Beukenhorst bewaart u lang, zonder de kwaliteit van de bonen te verliezen. Wij werken immers met hoogwaardige verpakking en de modernste technieken:

Geen licht en zuurstof
Onze verpakkingen laten geen licht door en werken isolerend. Een slim ventiel voert het laatste restje CO2 af zonder zuurstof toe te voegen.

Een bescheiden voorraad
In onze opslag vindt u geen enorme hoeveelheid verpakte bonen, maar een bescheiden voorraad. Zo bent u altijd verzekerd van verse koffiebonen.

Efficiënte verpakkingen
Onze efficiënte verpakkingen zorgen ervoor dat relatief veel koffie in een compacte doos verpakt kan worden. Daarnaast wordt de grootte van onze vervoersmiddelen afgestemd op het bezorgvolume om de impact op het broeikaseffect zoveel mogelijk te reduceren.

Ervaar zelf de kwaliteit van Beukenhorst koffie. U probeert onze koffie 30 dagen gratis uit, zonder ergens aan vast te zitten!

Energiezuinige koffiemachines zonder e-waste

Niet alleen onze koffie, maar ook onze koffiemachines zijn duurzaam:

Energiebesparend
Al onze koffiemachines zijn voorzien van geïsoleerde boilers en gaan in de ‘energy safe modus’ wanneer de machines een bepaalde tijd niet gebruikt worden.

Waterbesparend
Onze freshbrew machines zijn voorzien van RVS-filters waardoor u ze slechts één keer per week hoeft te spoelen. De filters laten geen afval achter en gaan een leven lang mee.

Lange levensduur
In Nederlands kraanwater zit kalk die de machineonderdelen op den duur aantasten. Om dit te voorkomen, werken wij met Brita waterfilters. Deze filters filteren kalk en mineralen uit het water en verlengen de levensduur van een machine aanzienlijk. Na een bepaalde periode worden de filters vervangen en teruggestuurd naar de producent voor hergebruik.

Recyclebaar
Wanneer een koffiemachine is afgeschreven, halen wij de onderdelen eruit. Via Wecycle krijgt 95% van deze onderdelen een nieuw leven.

Duurzaamheid koffiemachines
Bhorst 44
Duurzaamheid in de koffiebranderij

Feiten & Cijfers

Ook in onze koffiebranderij zijn er constant ontwikkelingen om de bedreigingen waar het klimaat aan wordt blootgesteld te minimaliseren. In onderstaande punten kan gezien worden wat er reeds bereikt is:

Gasverbruik

Door de inzet van een moderne brander wordt het gasverbruik per 100 kg koffie met 63% verminderd

Kartonverbruik

Door een efficiënte verpakkingslijn in te zetten is het verbruik van karton 70% Lager

Stroom

100% groene stroom wordt gebruikt in onze koffiebranderij

Waterbesparing

Door isolatie van de brander te optimaliseren wordt een waterbesparing van 63% op 100 kg gebrande koffie gerealiseerd


Blogs

We vertellen u graag meer over...

Welke keurmerken zijn er binnen de koffiebranche?

Welke keurmerken zijn er binnen de koffiebranche?

Tegenwoordig hebben bijna alle producten wel één of meerdere keurmerken. Zo ook de koffiebranche. Maar wat betekenen deze ke...

Lees meer
Waarom duurzame koffie op uw werk een verstandige keuze is!

Waarom duurzame koffie op uw werk een verstandige keuze is!

Dagelijks drinken we gemiddeld 6,5 miljoen liter koffie, zowel thuis als in de horeca of op kantoor. Alleen is de koffie die...

Lees meer
Beukenhorst x UZIN UTZ - Duurzame koffie op kantoor

Beukenhorst x UZIN UTZ - Duurzame koffie op kantoor

Vandaag de dag streven we ernaar om producten zo duurzaam mogelijk te produceren, in te kopen en te verkopen. Dit klinkt wel...

Lees meer
Van koffieplant tot koffie: het productieproces uitgelegd in 6 stappen

Van koffieplant tot koffie: het productieproces uitgelegd in 6 stappen

Bij het productieproces van koffie denken we meestal niet gelijk aan rode koffiebessen die handmatig op een plantage geplukt...

Lees meer
Koffiebekers en de SUP-wetgeving. Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen!

Koffiebekers en de SUP-wetgeving. Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen!

Koffiebekers en de SUP-wetgeving, het zijn termen die tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De term SUP heb ...

Lees meer