Bhorst 8
Onze koffie

Vind jouw perfecte koffie

Beukenhorst biedt u de keuze uit drie verschillende koffieconcepten: Beukenhorst Classic, Sento Rainforest Alliance en Mondrian Espresso. Ieder merk heeft zijn eigen gezicht door zijn unieke servies en bijpassende accessoires. Lees hieronder meer over onze blends.

Bekijk de Smaakwijzer

Beukenhorst

Classic

Sento

Slow Roasted Arabica

Mondrian

Medium

Mondrian

Dark roast
De Classic is een echte allemansvriend en is door zijn subtiele tonen perfect geschikt voor een smaakvolle kop koffie of een pittige espresso.
Een smaakvolle blend met 100% Rainforest Allliance Certified koffie. Door de subtiele noten van citrus heeft deze melange een fris doch aangenaam zuurtje
Een 100% Arabica melange met power! Desalniettemin een echte doordrinker en uitermate geschikt voor horeca, kantoor of thuis.
Specifiek samengesteld voor een krachtige espresso of een pittige cappuccino.
Smaken Gedroogd fruit, caramel, pure chocolade
Smaken Gedroogd fruit, caramel, pure chocolade en citrusvruchten
Smaken Caramel, rode vruchten en hazelnoot
Smaken Kardemom, toast, caramel en walnoot
Boonsoort 100% Arabica
Boonsoort 100% Arabica
Boonsoort 100% Arabica
Boonsoort 70% Arabica/30% Robusta
Herkomst Midden en Zuid-Amerika
Herkomst Midden- en Zuid-Amerika
Herkomst Midden en Zuid-Amerika
Herkomst Azië & Midden en Zuid-Amerika
Intensiteit
Intensiteit
Intensiteit
Intensiteit
Bhorst 54

Waar komt koffie vandaan?

Koffiebonen zijn besvruchten en groeien aan struiken in tropische gebieden. De koffiebonen zelf zijn "verpakt" (altijd twee stuks) in een groene schil. Nadat de koffiebessen zijn geplukt, wordt de schil verwijderd en blijven de twee bonen over. Deze worden gedroogd op de grond in de zon. Deze ruwe koffiebonen zijn ook groen van kleur. De koffieboon krijgt pas de karakteristieke bruine koffiekleur, nadat hij is gebrand.

Soorten koffiebonen

De koffie die het meest wordt verbouwd en gebruikt zijn de hoofdsoorten Arabica en de Robusta. Het verschil tussen de twee soorten zit in de smaak en het cafeïnegehalte. De Arabica-bonen zijn milder en verfijnder van smaak, hebben een complexere structuur en bevatten ruim 60% minder cafeïne dan de Robusta-bonen. Robusta is dan ook pittiger, bevat meer oliën en is eenvoudiger van structuur. 


Koffiebonen op koffieplantage

Duurzaam

Bewust verbouwen, produceren en genieten

De koffieketen kent verschillende schakels die allen bijdragen aan de productie van een lekker kopje koffie. Dit begint op de plantage waar de koffiebonen groeien en eindigt in de branderij waar de groene koffiebonen gebrand worden. Juist omdat er meerdere schakels zijn, is het des  te belangrijker belangrijk dat er oog is voor mens, planeet en milieu.

Bewust verbouwen, produceren en genieten zijn dan ook belangrijke termen als het gaat om koffie. Door in de gehele keten verduurzaming en verantwoordelijkheid als streven te hebben, dragen wij bij aan een faire en toekomstbestendige koffieketen. 

Koffiebranderij

Ambachtelijke koffiebranderij sinds 1784

Al sinds 1784 brandt Beukenhorst in eigen koffiebranderij de beste koffiebonen. Door de koffiebonen zelf te branden, hebben wij zowel de smaak als kwaliteit van de koffie geheel in eigen handen. Hierdoor weten we precies wat er nodig om de lekkerste kop koffie te kunnen serveren. Dit proces begint met het testen van verschillende soorten koffiebonen en vormt een rode draad door het gehele productieproces.

Pas als de koffiebonen aan onze standaarden voldoen, worden ze gebruikt in onze melanges. De juiste melanges worden volgens de slow-roasting methode zorgvuldig gebrand, zodat alle smaken en aroma's van de koffiebonen optimaal terug te proeven zijn

Beukenhorst in koffiekabinet
Bhorst 35
Advies

Onze adviseurs staan voor u klaar

Heeft u een vraag over Beukenhorst Koffie of wilt u graag in contact komen met één van onze koffiespecialisten? Ga voor volledige ontzorging van Beukenhorst en proef de smaak van écht goede koffie.