Bewust verbouwen, produceren en genieten

Duurzame koffie met het Rainforest Alliance keurmerk: 

Kies bewust met Beukenhorst Koffie

Nederlanders behoren tot ’s werelds grootste koffiedrinkers. Dagelijks drinken wij gemiddeld 6,5 miljoen liter koffie. Omgerekend komt dat neer op zo’n 18,6 miljard koppen koffie -8,4 kilogram koffiebonen per persoon- in slechts één jaar tijd. Dit is precies de reden waarom de keuze voor duurzame koffie van groot belang is voor uzelf en uw organisatie. Wij helpen u hier graag bij.

Bij Beukenhorst Koffie gaan wij zo spaarzaam mogelijk om met onze energiebronnen en ontzien we het milieu door onder andere CO2-uitstoot en afval te minimaliseren. Daarnaast helpen wij onze koffieboeren, waar ook ter wereld, aan een goed bestaan door te voldoen aan de voorwaarden van erkende, duurzame keurmerken.

Meer weten over duurzame koffie bij u in de horeca of op het werk? Onze experts staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden én met persoonlijk advies. Probeer Beukenhorst gratis uit.

Laat u adviseren Gratis op proef

Wat is duurzame koffie?

Duurzame koffie herkent u meestal aan keurmerken, zoals het merk Rainforest Alliance. Zo’n keurmerk staat voor eerlijke koffie, waarbij goede werk- en productieomstandigheden hoog in het vaandel staan. Er wordt nauw samengewerkt met lokale koffieboeren op de plantages om de voedselkwaliteit te waarborgen en de gemeenschap te helpen ontwikkelen.

Het koffieassortiment van Beukenhorst is voorzien van het Rainforest Alliance keurmerk. Hiermee benadrukken wij onze visie op eerlijke handel, respect voor mensen en waardering voor onze planeet.

De beste koffiebonen

Wij kiezen de beste Arabica bonen voor uw kop koffie. Deze groeien op door ons zorgvuldig gekozen plantages in Guatemala, Brazilië en Kenia. Op hooggelegen, vruchtbare berghellingen en onder subtropische omstandigheden krijgen onze koffiebonen alle tijd om langzaam te rijpen.

Eerlijke handel

Onze relatie met de koffieboeren is gebaseerd op wederzijds respect. Wij bieden een eerlijke prijs die gemiddeld 40% hoger ligt ten opzichte van de reguliere marktprijzen. Zo zijn de boeren in staat om hun mensen naar behoren te belonen, de werkomstandigheden te verbeteren en duurzaam te telen.

Wereldwijd transport met minimale impact op het milieu

De reis van onze hand geplukte koffiebonen naar onze branderij in Lichtenvoorde verloopt voornamelijk over zee. Wij hebben diverse overeenkomsten met onze transporteurs waarbij de nadruk ligt op het gebruik van groene energie en het naleven van de strenge voedselveiligheidseisen. 

Bovendien focussen wij op het verduurzamen van ons wagenpark en het zo efficiënt mogelijk uitleveren van onze producten aan al onze klanten. Daarnaast investeert onze vrachtvervoerder ook in een duurzaam diensten- en distributiecentrum voor groene koffie.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Zodra de eerste zakken vol gerijpte koffiebonen voor onze deur staan, komen onze brandmeesters in actie. Zij halen de bonen uit de jutezakken en brengen deze naar de branderij. Vervolgens verzamelen wij de jutezakken om ze te reinigen voor een nieuwe vracht. Ook scheiden wij het afval zorgvuldig: het karton wordt samengeperst, plastic apart verzameld en bioafval separaat ingezameld.

Samenwerken met sociale werkplaatsen

Of we het nu hebben over onze collega’s op kantoor, op de werkvloer of op de weg: wij delen allemaal dezelfde visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat gaat verder dan het hergebruiken van de jutezakken of het scheiden van afval.

Wij vinden het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een dagelijkse bezigheid hebben en zich betrokken voelen bij Beukenhorst Koffie. Samenwerkingen met sociale werkplaatsen zijn voor ons dan ook zeer waardevol, zowel intern als extern.

Spreekt ons duurzame beleid u aan en zoekt u een eerlijke koffieleverancier? Dan komt een van onze koffie-experts graag bij u langs. Neem vrijblijvend contact op of probeer Beukenhorst 30 dagen gratis uit.

Laat u adviseren Gratis op proef

Onze milieuvriendelijke koffiebranderij

Beukenhorst Koffie is één van Nederlands oudste koffiebranderijen. Onze ambachtelijke koffiebranderij startte in 1784, toen koffie als volksdrank het land veroverde. In onze rijke geschiedenis is eerlijke handel en compassie voor mens en milieu altijd een vanzelfsprekendheid geweest.

Het melangeren van koffiebonen is een zorgvuldige taak van onze brandmeesters. Het branden van de bonen gaat volgens de ambachtelijke ‘slow roasting’ techniek met de beste koffiebranders, die aanzienlijk minder CO2 uitstoten. Dit alles resulteert in:

✔ Kwalitatief gebrande koffiebonen door het verbeterde brandproces

✔ 63% energiebesparing en 5 liter waterbesparing per 100 kilo koffie

✔ Cradle-to-cradle: koffievliesjes worden gebruikt als kweekgrond voor champignons

Maak kennis met Sento - ons duurzame koffiemerk met Rainforest Alliance keurmerk

Één van de duurzame koffiemerken van Beukenhorst is Sento Slow Roasted Arabica. Deze lijn voldoet volledig aan alle voorwaarden van het Rainforest Alliance keurmerk. Wij selecteren enkel de beste 100% Arabica koffiebonen voor de speciale Sento-melange, die op een duurzame en eerlijke manier zijn verbouwd. Zo waken wij ervoor dat de boeren een eerlijke prijs ontvangen, zodat zij kunnen investeren in hun koffieplantages.

Ook deze bonen worden -net zoals onze andere merken- op ambachtelijke wijze gebrand. Dit zorgt ervoor dat deze duurzame koffie vol van smaak is en alsnog bijdraagt aan een duurzamere wereld. Naast de koffiebonen bestaat onze Sento lijn uit Fairtrade suikersticks en melkcups, biologisch afbreekbare koffiebekers en bijpassend servies.

Een kwalitatieve duurzame koffie

De koffie van Beukenhorst bewaart u lang, zonder de kwaliteit van de bonen te verliezen. Wij werken immers met hoogwaardige verpakkingen en de modernste technieken:

Geen licht en zuurstof

Onze verpakkingen laten geen licht door en werken isolerend. Een slim ventiel voert het laatste restje CO2 af zonder zuurstof toe te voegen.

Een bescheiden voorraad

In onze opslag vindt u geen enorme hoeveelheid verpakte bonen, maar een bescheiden voorraad. Zo bent u altijd verzekerd van verse koffiebonen.

Efficiënte verpakkingen

Onze efficiënte verpakkingen zorgen ervoor dat relatief veel koffie in een compacte doos verpakt kan worden. Daarnaast wordt de grootte van onze vervoersmiddelen afgestemd op het bezorgvolume om de impact op het broeikaseffect zoveel mogelijk te reduceren.

Ervaar zelf de kwaliteit van Beukenhorst koffie. U probeert onze koffie 30 dagen gratis uit, zonder ergens aan vast te zitten!


Gratis op proef

Energiezuinige koffiemachines zonder e-waste

Niet alleen onze koffie, maar ook onze koffiemachines zijn duurzaam:

Energiebesparend

Al onze koffiemachines zijn voorzien van geïsoleerde boilers en gaan in de ‘energy safe modus’ wanneer de machines een bepaalde tijd niet gebruikt worden.

Waterbesparend

Onze freshbrew machines zijn voorzien van RVS-filters waardoor u ze slechts één keer per week hoeft te spoelen. De filters laten geen afval achter en gaan een leven lang mee.

Lange levensduur

In Nederlands kraanwater zit kalk die de machineonderdelen op den duur aantasten. Om dit te voorkomen, werken wij met Brita waterfilters. Deze filters filteren kalk en mineralen uit het water en verlengen de levensduur van een machine aanzienlijk. Na een bepaalde periode worden de filters vervangen en teruggestuurd naar de producent voor hergebruik.

Recyclebaar

Wanneer een koffiemachine is afgeschreven, halen wij de onderdelen eruit. Via Wecycle krijgt 95% van deze onderdelen een nieuw leven.

Koffie op locatie met zo weinig mogelijk kilometers

Bij Beukenhorst werken wij met vaste routedagen om bestellingen uit te leveren. Iedere bezorger rijdt volgens een efficiënte routeplanning om zo min mogelijk kilometers te maken.

Dit wordt mogelijk gemaakt door ons eigen planningssysteem, slimme navigaties en black-box systemen. Daarnaast worden onze communicatiemiddelen met collega’s en klanten zoveel mogelijk gedigitaliseerd om papiergebruik zoveel mogelijk te reduceren.

Om onze klanten zo efficient mogelijk van koffie te voorzien, werken wij met een combinatie van eigen vervoer en postbezorging. Dit zorgt er niet alleen voor dat de bestelling zo snel mogelijk bij u is, maar ook dat we onze impact op het klimaat minimaliseren. 

Ondersteuning van duurzame, regionale initiatieven

Wij nemen deel aan (regionale) initiatieven op het vlak van duurzaamheid, omdat wij ons bewust zijn van de maatschappelijke rol die wij -als koffiebrander- hebben in de gemeenschap.

Daarom verbinden wij ons graag aan initiatieven van onze klanten en onze gemeenschap, zowel lokaal als regionaal.

Om voor zo min mogelijk hinder in de omgeving te zorgen, beschikken wij over een uitgebreide naverbrander. Deze zorgt ervoor dat eventuele kwalijke stoffen worden omgezet in waterstof en dat vrijgekomen geuren geneutraliseerd worden.

Beukenhorst Koffie: een bewuste en duurzame keuze!

Door elke dag bewust bezig te zijn met het verduurzamen van onze koffie, verzekeren wij u en onszelf van kwaliteit die ook op de lange termijn beschikbaar blijft. Onze visie op duurzaamheid komt niet alleen mens en milieu ten goede, maar is ook terug te vinden in de smaak van onze koffie.

Met Beukenhorst bent u verzekerd van een duurzame keuze en profileert u zich als een organisatie die betrokken is bij het welzijn van mens en milieu. Een belangrijke meerwaarde die door uw relaties ongetwijfeld wordt gewaardeerd.

Spreekt ons duurzame beleid u aan en zoekt u een eerlijke koffieleverancier? Wij komen graag bij u langs. Neem vrijblijvend contact op of probeer Beukenhorst 30 dagen gratis uit.

Laat u adviseren Gratis op proef

Beukenhorst Koffie uitproberen?

Proef en overtuig jezelf met een proefplaatsing!


Gratis op proef

Onze adviseur helpt u verder

Bij koffieleverancier Beukenhorst bent u aan het juiste adres voor professionele koffiemachines en de lekkerste koffie voor op het werk en in de horeca.

Maak een afspraak

Onze koffiemerken 100% Arabica!

Onze koffiemerken zijn een melange van 100% Arabica koffiebonen. Ze verschillen in karakter en smaak. Ontdek onze 3 top merken!

Bestel in onze webshop