Blog

Een thuiswerkvergoeding voor jouw kop koffie? Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen!

17-8-2022

Thuiswerken, we zijn er intussen al bijna twee jaar aan gewend. De omschakeling van kantoor naar het thuiswerken brengt natuurlijk de nodige veranderingen met zich mee, waaronder de discussie over een thuiswerkvergoeding. Inmiddels is de kogel door de kerk en kun je per 1-1-2022 een vergoeding van maximaal € 2,00 per thuiswerkdag ontvangen. Hoe deze regeling precies in elkaar steekt en welke kosten vergoed worden, lees je in deze blog!

Wat is een thuiswerkvergoeding? 

Het woord verraadt het natuurlijk al, maar een thuiswerkvergoeding is een compensatie voor de extra kosten die je thuis maakt om je werk uit te kunnen voeren. Aangezien deze kosten normaal gesproken op kantoor niet doorbelast worden, wordt er nu een vergoeding in het leven geroepen die deze kosten thuis dekt. Dit zijn echter niet de kosten voor je thuiswerkplek, zoals een bureaustoel of laptop, maar voor de dagelijks doorlopende kosten, zoals verwarming, toiletpapier én koffie. Mocht je wel gewoon op kantoor aan het werk zijn, lees dan ook hier onze tips over hoe je je koffiemachine corona-proof kunt gebruiken. 

Een vergoeding voor de koffie die je thuis drinkt, hoe gaat dat in zijn werking? 

Waar een onbelaste vergoeding voor reiskosten al de normaalste zaak van de wereld is, geldt dit nog niet voor de gemaakte kosten bij het thuiswerken. Hier komt echter per 1-1-2022 verandering in door de introductie van de thuiswerkvergoeding. Met deze vergoeding kunnen werknemers een onbelaste compensatie van maximaal € 2,00 per dag aan hun thuiswerkers geven.  

Deze vergoeding is in het leven geroepen, omdat de verwachting is dat hybride werken steeds meer de norm wordt. Kort gezegd, we zullen ongeacht de corona-situatie onze werktijd steeds meer verdelen tussen thuis en kantoor. Echter, deze thuiswerkvergoeding heeft een aantal variabele voorwaarden en kunnen dus per werkgever verschillen. Zo kan er een vergoeding worden gegeven voor de dagen die je daadwerkelijk thuiswerkt, maar kan er ook een vast bedrag worden afgesproken. 

Niet vergeten, goede koffie voor thuis!

Nu een thuiswerkvergoeding aanstaande is, is het natuurlijk belangrijk dat je dan ook goede koffie in huis hebt. Mocht je na het lezen van deze blog ook thuis een heerlijke kop koffie willen zetten, dan heeft Beukenhorst het perfecte thuiswerkpakket voor je samengesteld. Dit pakket bestaat uit een Melitta Caffeo Solo volautomaat, 3 kilo van onze koffiesoorten en een bewaarblik. Daarnaast kun je de koffie eenvoudig en snel nabestellen op onze webshop en heb je je favoriete koffie binnen 2-3 werkdagen in huis.