Blog

Het gebruik van koffiemachines tijdens de coronacrisis

13-10-2020

Langzaam maar zeker verruilen we het thuiswerken weer voor het werken vanaf kantoor. Dit gaat natuurlijk wel gepaard met de nodige maatregelen, ook voor de koffiemachine op kantoor. Vanzelfsprekend is het op dit moment niet de bedoeling om gezellige bijeenkomsten bij de koffieautomaat te houden, maar het is wél van belang om te weten hoe u de koffiemachine op kantoor corona-proof maakt. Benieuwd hoe u dit precies doet en hoe u en uw collega’s kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt? Lees dan de 6 stappen voor het veilige gebruik van koffiemachines tijdens de coronacrisis in deze blog. Heeft u specifieke vragen over het gebruik of reinigen van uw koffiemachine tijdens de coronacrisis? Onze specialisten staan u graag te woord. En wilt u thuis ook van Beukenhorst genieten? Dat kan ook met onze tijdelijke aanbieding!

Verspreiding van corona via koffiemachines

Gezellig kletsen bij de koffiemachine, verschillende collega’s die het touchscreen van de automaat gebruiken en op alle afdelingen een kopje koffie drinken. Onbewust maken we de hele dag door veel gebruik van de koffiemachines op kantoor, maar dit is natuurlijk niet corona-proof. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het van belang om ook rondom de koffiemachine waakzaam te zijn. De vraag is dan natuurlijk, hoe gaat dat op kantoor in zijn werk? 

Veilig koffiedrinken op kantoor in 6 stappen

Om koffiedrinken op kantoor zo ‘veilig’ mogelijk te maken, hebben wij hieronder 6 stappen op een rij gezet, zodat u en uw collega’s tijdens de coronacrisis veilig de koffiemachine kunnen gebruiken. 

1.    Was of desinfecteer handen voor gebruik

Om te voorkomen dat u anderen besmet, raden wij u aan om voor gebruik van de koffiemachine uw handen grondig te wassen en te desinfecteren. Staat uw koffiemachine niet in de buurt van een waterkraan? Dan kunt u ook een dispenser met desinfectans naast de koffieautomaat zetten.

2.    Houd afstand van elkaar en verzamel niet bij de koffieautomaat

Ondanks dat het erg gezellig is om samen met collega’s van verschillende afdelingen een kop koffie te drinken, is het tijdens deze coronacrisis belangrijk dat u ook op kantoor voldoende afstand houdt. Wij adviseren u dan ook om niet met collega’s bij de koffiemachine te verzamelen.

3.    Haal alleen koffie voor uzelf

Even een kop koffie voor uw collega’s halen, is natuurlijk wel zo collegiaal. Toch kunt u door koffie te halen voor anderen ook het coronavirus verspreiden. Wij adviseren daarom, zolang het virus rondwaart, alleen koffie voor uzelf te halen.

4.    Gebruik bij voorkeur wegwerpbekers

Kopjes koffie worden vaak door verschillende collega’s gehaald en vervolgens in de vaatwasser gezet. Om te voorkomen dat de kopjes door verschillende handen gaan, is het gebruik van wegwerpbekers aan te raden.  

5.    Maak de koffiemachine vaker (dan gebruikelijk) schoon

Het lijkt natuurlijk een logische tip, maar het veelvuldig schoonmaken en desinfecteren van de koffiemachine is in deze corona-periode erg belangrijk. Dit geldt met name voor het touchscreen en/of de druktoetsen op de koffiemachine.

6.    Gebruik handschoenen tijdens het reinigen en vullen

Nu we weer vaker vanaf kantoor werken en de koffiemachine meer gebruiken, moet u deze natuurlijk ook regelmatig reinigen en bijvullen. Om te voorkomen dat verschillende collega’s de machine aanraken, adviseren wij het gebruik van handschoenen tijdens het reinigen en bijvullen van de koffiemachine. Op deze manier is het voor iedere collega veilig en hygiënisch om de koffiemachine te reinigen en bij te vullen.

De bovenstaande stappen vragen natuurlijk om extra aandacht van alle medewerkers op kantoor. Om het voor iedereen werkbaar te houden, kunt u als hulpmiddel de worksheet van Animo downloaden en deze naast de koffiemachine leggen.

Thuiswerken met Beukenhorst Koffie

Of u inmiddels weer vanaf kantoor werkt of (nog) niet, het advies blijft om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Mocht u thuis ook willen genieten van de heerlijke koffie van Beukenhorst, profiteer dan nu van onze tijdelijke thuiswerkactie. 

Is uw vraag over uw koffiemachine nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.

Bhorst 7
Contact

Neem contact met ons op

Ook Beukenhorst Koffie in jouw horecazaak? Onze adviseurs helpen je graag vrijblijvend bij het vinden van de juiste melange en het kiezen van de juiste koffiemachine!