Prijsstijgingen op de koffiemarkt

'Alles wordt duurder' - Een uitspraak die we de laatste tijd veel zien en horen. Dit geldt niet alleen voor onze dagelijkse boodschappen, maar ook voor de prijs van ruwe koffie. Vaak weten we wel wanneer de prijs van een product stijgt, maar niet om welke redenen deze prijs stijgt. In deze blog leggen wij dan ook uit waarom de prijzen van ruwe koffie in de afgelopen maanden zeer sterk gestegen zijn.

Lees meer

Beukenhorst bezoekt: KIR diner x bar

Nu we aan de vooravond staan van de tweede ronde versoepelingen voor de horeca, blikken we met KIR diner x bar terug op een roerige periode. Bij het welbekende restaurant in Twente en omstreken maakten volgeboekte tafels plaats voor een take-away periode. Nu de horeca zowel binnen als buiten weer geopend mag worden, spraken we met Justin Lutke Veldhuis over zijn succesvolle diner x bar concept, maar ook over KIR's ambities voor de toekomst!

Lees meer

Zo kies je de beste koffiebonen voor jouw koffiemachine

Welke koffiebonen zijn nou eigenlijk het beste voor mijn koffiemachine? Een belangrijke vraag, maar er wordt bij de aankoop van een koffiemachine niet altijd bij stilgestaan. Een gemiste kans, want een lekkere kop koffie is afhankelijk van zowel de kwaliteit van de koffiemachine als die van de koffiebonen. Dus, welke koffiebonen zijn het meest geschikt voor jouw koffiemachine? In deze blog leggen wij je uit hoe je de juiste koffiebonen kiest voor jouw koffiemachine!

Lees meer

Koffie branden: zó gaat dat in zijn werk

We hebben natuurlijk allemaal onze voorkeuren als het op dé perfecte kop koffie aankomt, maar met het begrip koffie branden zijn we vaak minder bekend. Koffiebonen branden is echter een ambachtelijk proces waar veel vakkennis bij komt kijken. Benieuwd welke stappen in het brandproces ervoor zorgen dat jij van de beste koffie kunt genieten? In deze blog leggen we in 5 stappen uit hoe koffie branden in zijn werk gaat.

Lees meer

Welke keurmerken zijn er binnen de koffiebranche?

Tegenwoordig hebben bijna alle producten wel één of meerdere keurmerken. Zo ook de koffiebranche. Maar wat betekenen deze keurmerken precies en waarom is dit zo belangrijk? We zoomen in op de keurmerken van koffie die het meest bekend zijn in de koffiebranche.

Lees meer

Koffie in de zorg: "Volgorde bij aanbesteding moet anders"

Bij aanbestedingsprocedures in de zorg is het onderwerp koffie vaak een onderschoven kindje, waarbij eerst naar de prijs wordt gekeken en dan pas naar de kwaliteit. Dit moet anders, aldus Leon ter Maat van Beukenhorst Koffie in een interview met Uitblinkers in de Zorg. Lees hieronder het hele interview, waarin de aanbesteding van koffie in de zorg uitvoerig besproken wordt. 

Lees meer

Koffie tijdens het thuiswerken: zo maak je het makkelijk én lekker!

Als je dan toch moet thuiswerken, dan maar met een goede kop koffie! Maar welke koffie is de beste keuze en wat zijn eigenlijk de voordelen van die speciale thuiswerkpakketten? Alle informatie over koffiedrinken terwijl je thuiswerkt, hebben wij voor jou op een rijtje gezet!

Lees meer

oploskoffie vs. echte bonenkoffie: wat is het verschil?

Oploskoffie vs. Echte bonenkoffie: wat is het verschil?

Koffie is misschien wel het meest besproken onderwerp in de bedrijfskantine en dat is niet zo raar. Het is bewezen dat koffie bijdraagt aan een goede sfeer op de werkvloer. Goede koffie binnen uw bedrijf is dus steeds meer van belang. En zeker ook naar de klant toe is een lekkere kop koffie belangrijk.

Lees meer

Beukenhorst bezoekt: Brasserie Diggels

‘Proef de Sfeer & Geniet’ is het motto van Brasserie Diggels in Westerbork. Deze brasserie is dan ook niet voor niets al jaren een geliefde horecazaak middenin Westerbork. Daarom bezochten wij Bertus Witteveen die al 20 jaar succesvol Brasserie Diggels runt. Benieuwd hoe hij deze coronacrisis ervaart en wat zijn visie is op duurzaamheid in de horeca? Je leest het in deze blog.

Lees meer

Dit zijn de beste koffiemachines voor kleine bedrijven, MKB en kantoren

Hoe kies je eigenlijk een goede koffiemachine voor een klein kantoor of bedrijf? Binnen een klein kantoor of kleine onderneming wil je vanzelfsprekend niet een koffiemachine die te veel ruimte in beslag neemt of waarvan de capaciteit te groot is. Tegelijkertijd is het natuurlijk belangrijk dat jij en je collega’s van een heerlijke kop koffie op kantoor kunnen genieten. Dus, hoe kies je een koffiemachine voor een klein kantoor? In 3 handige stappen leggen wij uit hoe jij de juiste koffiemachine kiest!

Lees meer