Blog

Dit zijn de beste koffiemachines voor kleine bedrijven, MKB en kantoren

23-1-2020

Hoe kies je eigenlijk een goede koffiemachine voor een klein kantoor of bedrijf? Binnen een klein kantoor of kleine onderneming wil je vanzelfsprekend niet een koffiemachine die te veel ruimte in beslag neemt of waarvan de capaciteit te groot is. Tegelijkertijd is het natuurlijk belangrijk dat jij en je collega’s van een heerlijke kop koffie op kantoor kunnen genieten. Dus, hoe kies je een koffiemachine voor een klein kantoor? In 3 handige stappen leggen wij uit hoe jij de juiste koffiemachine kiest!

Waarom goede koffie van belang is op het werk

Wist jij dat een goede kop koffie niet alleen de productiviteit verhoogt, maar ook voor een betere sfeer op de werkvloer zorgt? Dat is natuurlijk een belangrijk gegeven binnen een klein kantoor, waar men vaak nauw met elkaar samen werkt. Juist daarom is het van belang dat er ook in een klein kantoor een mooie koffiehoek te vinden is, waar zowel medewerkers als klanten een lekkere kop koffie kunnen zetten. 

Niet onbelangrijk, een goede kop koffie is natuurlijk een perfect visitekaartje voor iedere onderneming. Het eerste wat relaties en klanten namelijk gevraagd wordt bij binnenkomst, is of ze een kop koffie willen. Des te meer reden  om ook op een klein kantoor of binnen een klein bedrijf een professionele koffiemachine te hebben in combinatie met kwalitatieve koffiebonen. 

Hoe kies je de beste koffiemachine voor een klein bedrijf, MKB of kantoor? Dit zijn de 3 stappen

Vanzelfsprekend is de aanschaf van een koffiemachine een beslissing waar goed over nagedacht dient te worden. Daarom leggen wij hieronder in 3 stappen uit hoe je tot de juiste beslissing komt voor de koffiemachine op kantoor.

1.    Inventariseer de koffiebehoefte(n) en wensen

Voordat er naar een koffiemachine gekeken wordt, is het handig om alvast te inventariseren welke functionaliteiten de koffiemachine moet hebben. Daarnaast dient er ook gekeken te worden naar de hoeveelheid koffie die er gedronken wordt en welke koffiespecialiteiten jij en je collega's graag willen drinken. Niet te vergeten, de uitstraling van de koffiemachine en de focus op duurzaamheid zijn punten om over te brainstormen. 

2.    Bedenk hoe je de machine wilt gebruiken

Een koffiemachine moet natuurlijk wel op de juiste plek komen te staan. Daarom is het van belang om vooraf te bepalen waar de koffiemachine komt te staan en of deze op een vaste wateraansluiting aangesloten kan worden. Een ander praktisch punt: reiniging en onderhoud zijn key om de kwaliteit van de machine te waarborgen. Vergeet deze punten dan ook niet mee te nemen bij de aanschaf van een nieuwe koffiemachine. 

3.    Ga in gesprek met een expert

Zie je intussen door de bomen het bos niet meer? Dat is begrijpelijk, want de aanschaf van een koffiemachine heeft nogal wat voeten in aarde. Het is daarom ook raadzaam om met een expert in gesprek te gaan over de mogelijkheden en aandachtspunten voor de koffiemachine binnen jouw bedrijf.

Direct op zoek naar meer informatie of advies voor een koffiemachine binnen jouw bedrijf? Vraag dan vrijblijvend advies aan en onze specialisten helpen je graag verder.                                                                           

Dit zijn de 3 beste koffiemachines voor kleine bedrijven en kantoren volgens onze experts

Onze experts hebben alvast wat voorwerk voor je gedaan en onze beste koffiemachines voor kleine bedrijven en kantoren op een rij gezet. Hieronder lees je wat de functionaliteiten zijn, wat je van de machine kunt verwachten en wat de voor- en nadelen zijn:

- Melitta Cafféo Solo koffiemachine

De Melitta Cafféo Solo komt perfect tot zijn recht komt in een klein kantoor of binnen een kleine onderneming. Deze koffiemachine is de perfecte keuze als jouw medewerkers het liefst een smaakvolle kop koffie of espresso drinken. Ook niet onbelangrijk, met zijn moderne design is deze koffiemachine een echte eyecatcher!

- WMF 1100S koffiemachine

De WMF 1100S combineert de veelvoud aan koffiespecialiteiten van een grote volautomaat met het bedieningsgemak van een kleine koffiemachine! Van koffie en cappuccino tot chocolademelk en thee, met de WMF 1100S kan het allemaal. Bovendien is deze koffiemachine makkelijk te onderhouden en kan dankzij zijn geringe afmetingen op elk klein kantoor geplaatst worden.

- WMF 1300S koffiemachine

Een gloednieuw model van WMF, waarmee je met één druk op de knop verschillende koffiespecialiteiten kunt zetten. De WMF 1300S koffiemachine is een slag groter dan de WMF 1100s, maar alsnog ideaal voor een klein kantoor met uiteenlopende wensen en behoeften wat betreft de koffievoorzieningen. 

WMF 1300S koffiemachine

Tip! Kies voor gemak én de lekkerste koffie

Heb je na het lezen van deze blog interesse gekregen in één van de bovenstaande machines? Neem dan gerust contact met ons op om een koffiemachine 30 dagen gratis uit te proberen. Als je toch nog twijfels hebt over de juiste koffiemachine voor jouw kleine kantoor, dan gaan onze adviseurs graag het gesprek met je aan om een passende koffiemachine te vinden!

Bhorst 7
Contact

Neem contact met ons op

Ook Beukenhorst Koffie in jouw horecazaak? Onze adviseurs helpen je graag vrijblijvend bij het vinden van de juiste melange en het kiezen van de juiste koffiemachine!