Blog

Zo maak je in 3 stappen de perfecte Espresso Martini

24-11-2021

Om het weekend goed in te luiden, pakken we meestal een glas wijn of een biertje. Niets mis mee natuurlijk, maar een cocktail met espresso is uiteraard toch iets feestelijker. De Espresso Martini is niet alleen dé cocktail van het moment, maar ook eenvoudig zelf te maken. In deze blog leggen wij daarom in 3 stappen uit hoe je zelf een Espresso Martini maakt.

Benodigdheden

Om voor 2 personen een Espresso Martini te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 60 ml espresso
  • 60 ml vodka
  • 60 ml koffielikeur (Tia Maria of Kahlua)
  • IJsblokjes
  • Optioneel: 10 ml suikersiroop
  • Optioneel: Beukenhorst Classic koffieboontjes voor de garnering 

Niet onbelangrijk, een goede cocktailshaker om de ingrediënten in te schudden, is natuurlijk key

3 stappen voor de perfecte Espresso Martini

Nu de ingrediënten en benodigdheden bekend zijn, kunnen we overgaan op het echte werk. Onderstaand leggen wij in 3 stappen uit hoe je zelf een Espresso Martini maakt mét verse koffiebonen:

1.    Espresso + ijsblokjes

De Espresso Martini staat bekend om haar mooie schuimlaag. Dit creëer je uiteraard door goed te shaken, maar dit komt ook doordat de warme espresso en de koude ijsblokjes geschud worden. Voeg als eerste stap dan ook 60 ml warme espresso en een hand ijsblokjes aan de cocktailshaker toe. Voor de shot espresso gebruik je natuurlijk verse koffiebonen. 

2.    Vodka + koffielikeur toevoegen

Nadat je de espresso en ijsblokjes hebt toegevoegd, is het tijd voor de vodka en koffielikeur. Voeg van zowel de vodka als koffielikeur 60 ml toe aan de cocktailshaker. Mocht je je Espresso Martini iets zoeter of milder willen, dan kun je nog 10 ml suikersiroop toevoegen. 

3.    Shaken maar

Nu alle ingrediënten toegevoegd zijn, is het tijd voor het belangrijkste onderdeel: shaken! Blijf schudden totdat de meeste ijsblokjes gesmolten zijn. Als je hiermee klaar bent, schenk je de Espresso Martini uit in een Martiniglas en top je deze af met een paar koffieboontjes. 

Bestel hier de koffie voor jouw Espresso Martini

Uiteraard is een lekkere Espresso Martini niet compleet zonder goede koffiebonen. Bestel via onze webshop eenvoudig en snel Classic koffiebonen. Zo kun je binnen no time zelf Espresso Martini's serveren!