Beukenhorst x UZIN UTZ - Duurzame koffie op kantoor

Vandaag de dag streven we ernaar om producten zo duurzaam mogelijk te produceren, in te kopen en te verkopen. Dit klinkt wellicht als vanzelfsprekend, maar het verduurzamen van ondernemingen is een lang traject dat vele haken en ogen kent. Ook Beukenhorst Koffie en UZIN UTZ zijn hier dagelijks mee bezig. In deze blog lees je dan ook hoe beide ondernemingen verduurzaming doorvoeren en hoe dit heeft geleid tot duurzame koffie op kantoor.

Beukenhorst Koffie

Beukenhorst Koffie brandt al sinds 1784 in eigen branderij koffiebonen. In deze geschiedenis staat compassie voor mens, milieu en planeet centraal. De introductie van onze Sento Rainforest Alliance blend is hier dan ook een logisch gevolg van. Sento is een 100% Arabica koffie, maar met het Rainforest Alliance label. Rainforest Alliance heeft als doel om de bossen te beschermen, de levenskwaliteit van de boeren te verbeteren en hen te ondersteunen om de strijd tegen de klimaatcrisis te overkomen.

Accountmanager Leon ter Maat: "Duurzaamheid is voor ons een belangrij thema. Steeds meer klanten willen weten waar onze koffie vandaan komt en wat het effect van deze is op mens en milieu. Naast dat we onze bedrijfsvoering verduurzamen, is de Sento lijn een mooi voorbeeld van hoe koffiekwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan"

UZIN UTZ

UZIN UTZ levert met de merken Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo en Codex alles voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren. Innovatieve productiemethoden, een vakkundig technisch advies en meer dan 100 enthousiaste medewerkers leggen de basis voor perfecte vloeren. 

Bij UZIN UTZ is duurzaamheid belangrijk. Manager Duurzaamheid Annette Schumer vertelt: “Dat is allereerst terug te vinden in ons assortiment en in onze verpakkingen. Daarnaast hebben wij bij de bouw van ons bedrijfspand onze visie op duurzaamheid vertaald naar een praktische manier van bouwen en produceren en zijn we onder andere bezig met een omschakeling naar elektrisch rijden.” 

UZIN UTZ probeert steeds duurzamer te werken, op veel vlakken is nog winst te behalen, Annette vervolgt: “Dat zit ‘m soms ook in kleine verbeteringen. Veel simpele maatregelen om duurzamer te werken maken samen grote impact. Een goed voorbeeld is onze koffie. We kiezen daarom niet alleen voor lekkere koffie, maar ook voor duurzame koffie.”  

Duurzame koffie op kantoor

Het streven van beide organisaties om zo duurzaam mogelijk te opereren, heeft als logische gevolg dat UZIN UTZ recentelijk over is gestapt op de Sento lijn met Rainforest Alliance keurmerk. Hiermee schenken ze niet enkel een lekkere kop koffie, maar hebben ze ook een koffie waarbij aandacht is voor mens en milieu. Hoewel duurzaamheid een speerpunt is voor UZIN UTZ, is kwaliteit dit ook. Manager Duurzaamheid Annette Schumer vat dit kort samen: "Koffie moet gewoon lekker zijn, voor minder doen we het niet"

Leon ter Maat: "Wij kunnen het altijd waarderen als klanten de moeite nemen om zich te verdiepen in duurzaamheid en de relatie tot koffie. UZIN UTZ is hier een mooi voorbeeld van, want hier komen kwaliteitskoffie en duurzaamheid perfect samen

Ook duurzame koffie op jouw kantoor?

Ben jij na het lezen van deze blog er ook van overtuigd dat duurzame koffie op jouw kantoor the way to go is. Neem dan eenvoudig en vrijblijvend contact met ons op. Meer weten over UZIN UTZ? Klik dan op de onderstaande link!

                                                                                                         Neem contact op  Meer over UZIN UTZ