Blog

Oploskoffie vs. Echte bonenkoffie: wat is het verschil?

10-4-2019

Koffie is misschien wel het meest besproken onderwerp in de bedrijfskantine en dat is niet zo raar. Het is bewezen dat koffie bijdraagt aan een goede sfeer op de werkvloer. Goede koffie binnen uw bedrijf is dus steeds meer van belang. En zeker ook naar de klant toe is een lekkere kop koffie belangrijk. Een bedrijf wat goede koffie serveert straalt kwaliteit uit. Veel grote ondernemers maken dan ook de overstap van oploskoffie naar echte bonenkoffie. Wist u dat werknemers van grote bedrijven gemiddeld een 8,0 toekennen aan de kwaliteit van de verse bonenkoffie binnen de bedrijfskantine? Dit is mede de reden waarom steeds meer bedrijven overstappen naar het serveren van versgemalen bonenkoffie.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen oploskoffie en bonenkoffie?

Allereerst natuurlijk de smaak. 95% van de mensen verkiest versgemalen bonenkoffie boven oploskoffie. Maar wat is het grote verschil? Door het drinken van koffie waarvoor verse bonen zijn gemalen ervaart men de echte smaak van koffie. Oploskoffie daarentegen wordt bereid door een droogproces op -40 graden Celsius. Hierdoor gaat veel van de smaak van de koffie verloren en ervaren sommige mensen een bijsmaak. Daarnaast is de oploskoffie zelfs vaak duurder per kop dan bonenkoffie.

In tegenstelling tot oploskoffie wordt bonenkoffie per kop versgemalen. Bij oploskoffie gebeurt dit al in een veel vroeger stadium. Dit gaat ten koste van de smaak en kwaliteit. Door versgemalen koffie aan te bieden binnen een onderneming laat je als bedrijf zien dat je kwaliteit belangrijk vindt.

Ook overstappen naar verse bonenkoffie? Beukenhorst Koffie ontzorgt!

Indien u interesse heeft in het omschakelen naar een koffiemachine met verse bonen kunnen wij u daar volledig in ontzorgen. Wij adviseren u de best passende machine bij uw bedrijf en regelen de service en onderhoud van uw bonenmachine. Daarbij leveren we onze constante topkwaliteit bonenkoffie. Wij creƫren indien gewenst een prachtige koffiehoek waar uw werknemers kunnen bijpraten of waar u uw klanten kunt ontvangen.

Wilt u ervaren wat verse bonenkoffie kan doen binnen uw bedrijf? Of wilt u meer informatie over de manier waarop wij kunnen zorgen over een perfecte overgang van een oploskoffie machine naar een bonenmachine? Vraag dan vrijblijvend een proefplaatsing van een van onze koffiemachines aan of neem contact op!

Wil je meer weten over echte bonenkoffie? Kom vrijblijvend in contact met onze specialisten die je graag meer vertellen over onze duurzame koffie. Of probeer het gratis uit!

Bhorst 7
Contact

Neem contact met ons op

Ook Beukenhorst Koffie in jouw horecazaak? Onze adviseurs helpen je graag vrijblijvend bij het vinden van de juiste melange en het kiezen van de juiste koffiemachine!