Onze koffiebranderij bestaat al sinds 1784

Beukenhorst Koffie sinds 1784

Wie Beukenhorst zegt, zegt koffie. Pure koffie met klasse voor elk moment van de dag. U proeft de smaak en liefde voor het vak. Pure koffie laat u genieten van de beste bonen en een sublieme melange. Het maken van koffie is mensenwerk, met aandacht voor traditie. Ambachtelijke bereiding en vertrouwen staan bij Beukenhorst Koffie hoog aangeschreven. Met onze eeuwenlange ervaring hebben we het hele proces van boon tot het lekkerste kopje koffie in eigen hand. Daarbij doen we geen concessies als het gaat om kwaliteit. Bij Beukenhorst Koffie willen we dat al onze klanten plezier beleven aan het drinken van de beste koffie.

Een rijke traditie

Beukenhorst is een bedrijf met een rijke traditie en kent haar oorsprong in 1784 toen Albert Beukenhorst een koffiebranderij in Winterswijk startte. Daarmee zijn we één van de oudste branderijen van het land. Als Achterhoeks bedrijf zijn we uitgegroeid tot een kwalitatieve, vertrouwde en ambachtelijke naam in de horeca en het bedrijfsleven. Door de eeuwen heen zijn ons assortiment en onze activiteiten uitgebreid met onder andere de verkoop van professionele koffiemachines. De rijke traditie van het merk Beukenhorst is nog steeds een belangrijke inspiratiebron.


Beukenhorst koffie, het lekkerste kopje koffie.

De beste koffiebonen

Beukenhorst Koffie heeft een passie voor koffie. De inkoop is dan ook een zorgvuldige taak. Alleen de beste bonen zijn goed genoeg voor ons. De eersteklas Arabicabonen komen van zorgvuldig gekozen plantages op grote hoogte uit Guatemala, Colombia, Costa Rica en Brazilië. Gebieden, waar de koffiebonen de tijd krijgen om langzaam te rijpen. Bij binnenkomst in onze eigen koffiebranderij in Lichtenvoorde testen onze vakmensen de koffiebonen handmatig op kwaliteit. Het melangeren (mengen) van koffiebonen is een speciale aangelegenheid. Onze brandmeesters stellen de juiste verhoudingen uit maximaal vijf Arabicasoorten samen om het optimale karakter van ieder soort terug te laten komen in de uitgebalanceerde blends van Beukenhorst koffie.

De goede samenwerking met de koffieboeren en de hoge kwaliteit koffiebonen die zij leveren, zorgt er ook voor dat de boer een hogere prijs krijgt voor de bonen. We kunnen gemiddeld een 35% - 45% hogere prijs betalen dan de fairtrade koffieprijs. En zo is iedereen tevreden: de koffieboer krijgt een eerlijke prijs, wij de beste kwaliteit bonen en u het allerlekkerste kopje koffie!

Traditie in branden: zoektocht naar de juiste balans

Bij Beukenhorst Koffie houden we van puur. Met onze koffie bent u verzekerd van echtheid en topkwaliteit. Met de modernste productietechnieken, menselijke aandacht en controle zijn wij één van de weinige koffieleveranciers die zelf de koffie branden. Dit brandproces is essentieel voor de typische kleur, aroma, geur en smaak van Beukenhorst Koffie. Onze ervaren brandmeesters passen de ambachtelijke techniek 'slow roasting' toe. In een trommelbrander branden we de koffiebonen gelijkmatig. Niet snel, voordelig en massaal maar langzaam op niet al te hoge temperaturen. Zo kunnen de verfijnde aroma's zich optimaal ontwikkelen. Dit innovatieve proces luistert heel nauw en wordt uiterst efficiënt uitgevoerd. De brandmeesters houden het proces continu in de gaten en controleren regelmatig. Bovendien hanteren we geen enorme voorraden zodat alle verkochte koffie vers is.

Speciaal gebrand voor de horeca!

Al sinds 1784 branden wij branden onze bonen op ambachtelijke wijze in eigen koffiebranderij. Wij gebruiken uitsluitend premium koffiebonen, waardoor onze melanges bij uitstek geschikt zijn voor professioneel gebruik. Doordat wij volgens de traditionele slow roasting methode koffiebranden, proeft u niet alleen een verfijnde espressosmaak, maar ervaart u ook minder onderhoud. 

Tevens bent u met onze koffie verzekerd van duurzaamheid. Dit betekent dat uw kop koffie niet een onnodig negatieve impact heeft op onze planeet. 

Vertrouwen en langdurige relaties

Persoonlijk, dichtbij, flexibel en benaderbaar met aandacht voor de mens. Dat kenmerkt Beukenhorst Koffie. Wij zijn klein genoeg voor korte lijnen en groot genoeg voor een internationale markt. Onze salesmedewerkers bezoeken onze klanten persoonlijk, blijven in beeld en ontzorgen hen maximaal. We kennen jarenlange klantrelaties op basis van vertrouwen, samenwerking en transparantie. Daar zijn we best trots op. Als klant helpen we u direct. We staan niet alleen dichtbij de markt, maar ook bij de mensen.

We zijn trots op ons bedrijf en onze kwaliteitsproducten. Dit delen we graag met onze (toekomstige) klanten. Bent u geïnteresseerd in een bezoek aan onze branderij? Neem contact met ons op en we maken een afspraak met u voor een rondleiding. U bent van harte welkom!

Beukenhorst Koffie uitproberen?

Proef en overtuig jezelf met een proefplaatsing!


Gratis op proef

Onze adviseur helpt u verder

Bij koffieleverancier Beukenhorst bent u aan het juiste adres voor professionele koffiemachines en de lekkerste koffie voor op het werk en in de horeca.

Maak een afspraak

Onze koffiemerken 100% Arabica!

Onze koffiemerken zijn een melange van 100% Arabica koffiebonen. Ze verschillen in karakter en smaak. Ontdek onze 3 top merken!

Bestel in onze webshop