Beukenhorst x UZIN UTZ - Duurzame koffie op kantoor

Vandaag de dag streven we ernaar om producten zo duurzaam mogelijk te produceren, in te kopen en te verkopen. Dit klinkt wellicht als vanzelfsprekend, maar het verduurzamen van ondernemingen is een lang traject dat vele haken en ogen kent. Ook Beukenhorst Koffie en UZIN UTZ zijn hier dagelijks mee bezig. In deze blog lees je dan ook hoe beide ondernemingen verduurzaming doorvoeren en hoe dit heeft geleid tot duurzame koffie op kantoor.

Lees meer

Koffiebekers en de SUP-wetgeving. Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen!

Koffiebekers en de SUP-wetgeving, het zijn termen die tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De term SUP heb je wellicht al eens horen vallen bij het verbod op plastic rietjes en wegwerp bestek. Ondanks dat de term steeds bekender wordt en de wetgeving steeds verder aangescherpt wordt, is het soms lastig om te bepalen wat er nu wél en niet mag. In deze blog leggen we daarom uit wat de SUP-wetgeving is en wat de nieuwste ontwikkelingen zijn in de wetgeving voor koffiebekers. 

Lees meer

Verlenging samenwerking Beukenhorst Koffie en F.C. Twente

Ook in de komende jaren blijft Beukenhorst Koffie de koffieleverancier van F.C. Twente. Voor de thuiswedstrijd tegen PSV (een overtuigende 2-1 zege) schudden accountmanager Leon ter Maat (Beukenhorst), manager meeting & events Rik Bronkhorst (F.C. Twente) en commercieel directeur Marco Behrens (F.C. Twente) elkaar de hand. "We zijn er trots op dat we onze langdurige samenwerking wederom verlengd hebben", aldus Leon ter Maat.

Lees meer

Hoe zet je de lekkerste koffie? Dit zijn dé beste manieren!

Zoveel mensen, zoveel smaken. Die vlieger gaat ook zeker op als het gaat om koffie zetten. Waar de een het liefst koffie zet met een french press, kiest de ander voor een volautomatische bonenmachine. Welke manier je ook kiest, het gaat er natuurlijk uiteindelijk om dat je een lekkere kop koffie kunt zetten. In deze blog geven we je daarom handige tips hoe jij uit je volautomaat of pistonmachine de lekkerste koffie haalt! 

Lees meer

Geslaagde opening van vernieuwde restaurant Hotel de Zwaan

Na een grondige verbouwing was op zaterdag 9 april de feestelijke heropening van het restaurant van Hotel de Zwaan in Raalte. In hun vernieuwde restaurant kijken ze met veel optimisme naar de toekomst van hun hotel en restaurant gelegen in het hart van Salland!

Lees meer

Van koffieplant tot koffie: het productieproces uitgelegd in 6 stappen

Bij het productieproces van koffie denken we meestal niet gelijk aan rode koffiebessen die handmatig op een plantage geplukt worden. Desalniettemin kent het productieproces van koffie een intensief verloop dat veel kennis en aandacht vergt. In deze blog leggen we dan ook in 6 stappen uit hoe jouw kop koffie van koffieplant naar gebrande koffieboon getransformeerd wordt.

Lees meer

Een thuiswerkvergoeding voor jouw kop koffie? Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen!

Thuiswerken, we zijn er intussen al bijna twee jaar aan gewend. De omschakeling van kantoor naar het thuiswerken brengt natuurlijk de nodige veranderingen met zich mee, waaronder de discussie over een thuiswerkvergoeding. Inmiddels is de kogel door de kerk en kun je per 1-1-2022 een vergoeding van maximaal € 2,00 per thuiswerkdag ontvangen. Hoe deze regeling precies in elkaar steekt en welke kosten vergoed worden, lees je in deze blog!

Lees meer

Koffiemachine afstellen: van maalgraad tot waterhardheid

De koffiemachine is aangeschaft, de koffiebonen zijn gekozen, maar je koffiemachine afstellen is vervolgens een iets complexer verhaal. Bij het afstellen van je koffiemachine moet je namelijk rekening houden met verschillende factoren, zoals de maalgraad, de waterbalans en de koffiedosering. We begrijpen dat dit natuurlijk ingewikkeld klinkt en daarom leggen wij in deze blog uit hoe jij jouw koffiemachine het beste af kunt stellen. 

Lees meer

Zo maak je in 3 stappen de perfecte Espresso Martini

Om het weekend goed in te luiden, pakken we meestal een glas wijn of een biertje. Niets mis mee natuurlijk, maar een cocktail met espresso is uiteraard toch iets feestelijker. De Espresso Martini is niet alleen dé cocktail van het moment, maar ook eenvoudig zelf te maken. In deze blog leggen wij daarom in 3 stappen uit hoe je zelf een Espresso Martini maakt. 

Lees meer

Koffie lang én goed bewaren met deze 4 tips

Stel, je hebt je favoriete koffiebonen aangeschaft en na een tijdje vul je de koffiebonen in je koffiemachine bij, maar de smaak is ineens veranderd. Voordat je je afvraagt hoe dit nu precies kan, is het belangrijk om te weten dat de wijze waarop je jouw koffie bewaart, bepalend is voor de smaak van deze koffiebonen. Bewaar je je koffie namelijk op de juiste manier, dan blijven alle smaken en aroma’s behouden en geniet jij elke dag van een verse kop koffie. In deze blog geven we daarom handige tips en tricks over koffie bewaren!  

Lees meer